Néhány ok, amiért a kannabisz biztonságosabb az alkoholnál…

Íme néhány oka annak, hogy a fű miért biztonságosabb az alkoholnál!
Több ezer oka van annak, hogy a kannabisz miért biztonságosabb az alkoholnál.
De most megpróbáltam találni a fejemben néhány nyomós érvet, hogy miért is az!
Hátha valaki ezt követően amikor a barátaival kimegy szórakozni, és Inni akar, hátha eszébe jutok és nem teszi:)

Kezdjük azzal az egyik legalapvetőbb okkal, hogy miért biztonságosabb a fű, mint az alkohol….

“Az egyik hizlal, a másik fogyasztani is tud, ha megfelelően használod”

Az alkohol önmagában nem egy nagy kalóriabomba ez eddig rendben is volna.
De gyorsan meglehet hízni tőle, ha azt az emberfia/lánya rendszeresen fogyasztja azt és nem rendeltetés szerűen (azaz vödörrel) fogyasztja .

Vegyük például a sört amit előszeretettel hívunk köznyelven : “folyékony kenyérnek” is, pont ezért, szerintem nem kell senkinek magyarázni mi az a “sörhas”, vagy a megnagyobbodott máj és a vércukorszint és a velejáró tüneteik…
Legfőképpen amikor azt keveri különféle cukros italokkal, az “oldódni kívánt páciens” amik nem éppen javítanak ezen a helyzeten, hanem csak tesznek rá egy lapáttal…

“Emlékszem amikor még “alkoholista” voltam mindig hasmenéssel, és puffadással, és állandó magas savval küszködtem, a másnapóságról nem is beszélve …”

Azóta az 1-1 sörös délutánok és az évente 2-3 feles pohár minőségi italtól függetlenül is “oldószernek tartok” leoldani vele dolgokat nem pedig a belső szervezetem 🙂

A kannabisz használathoz valamiért számtalan a valóságot nem fedő tévhit kering, mint például, hogy a füvezéstől két pofára zabálja magát az ember, ami kicsit felületes megfigyeléseken alapszik, avagy azok hiányából, de minden esetre ez úgy működik a valóságban, hogy:

Alapjában véve, ha valaki betép, és az “endokannabinoid” rendszere a hirtelen aktiválódik, annak úgy mond a szervezete elkezd egy “magasabb” (High) szinten működni, és ezzel arányosan értelem szerűen a szervezet fogyasztása is megnő ami a cukrok, ásványi anyagok drasztikus felhasználását jelenti, de leginkább a vizét !

Ezért van a szájszárazságtól kezdve a vércukor szint leesésig, az esetleges remegés és izzadás tünetéig minden, ami ilyenkor meglepheti a kezdő fogyasztókat.

Ebből fakad a “kajaflash” kifejezés ami annyit takar, hogy a páciens képes minden, akár nem összeillő, ehető dolgot magába varázsolni rekord idő alatt…

“Én speciel amióta csak “kannabiszt” használok, nem kell figyelnem a súlyomat, mondhatni edzés nélkül is optimálisan nézek ki és érzem is magam, azt eszem amit megkívánok ami azóta szintén nagymértékben megváltozott ! Sokkal több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok mint előtte, iszok eleget ami szintén nagyon fontos.”

Viszont hosszútávú és állandó fogyasztás esetében, jellemzően mikor az “endokannabinoid” rendszer már teljesen “feltölt” oly módon változik meg a hatásmechanizmus, hogy az ember ha karja ha nem, bizony beállítja az egészséges testtömeg indexet, folytatva a vércukor szinttel, és a vérnyomással.

Magyarán rövidtávon a kannabisz fogyasztás súlytöbbletet, viszont hosszútávon optimalizált testtömeg indexet képes produkálni !

(Érdekesség : Jellemzően az “Indica” potens növények használata során, megnövekedett étvággyal, míg “Sativa” esetében csökkent étvággyal lehet számolni)

“Nem okoz tudatkiesést és nem törli a memóriád”

“Emlékszel, hogy miket mondtál tegnap este ?” Talán ismerős lehet ez a kérdés, azok számára akik rendszeresen jutnak el az alkoholfogyasztás, leggusztustalanabb pontjához, az alkohol mérgezéshez, ami ugyan mindenkinél más mennyiségnél jelentkezik, és mindenkiből mást hatást fejt ki ugyan, de mindenképpen a “jó magyar” társadalom egyik alapcselekményei közé sorolható.

A hányásról és nagyon komoly szédülésről már nem is beszélve…

Van aki egyenesen allergiás az italra és néhány pohár után hanyattfekvő szenvedő beteget játszva drámázik, van olyan is aki ilyenkor meglehetősen örült dolgokat tesz, magával és másokkal is és legszívesebben törölné is az eseményeket a pszichés adattárolójáról.

De ezt az alkohol megteszi szerencsére helyette…..Mivel az esetek elég nagy részében a túlzott alkohol fogyasztás velejárói közé sorolható, az emlékek elvesztése így könnyedén csinálhatunk magunkból hülyét akár minden hétvégi buli során.

Szóval miért is lenne jobb döntés a kannabisz? “Hiszen a fű használattól pont hogy “agyhalott leszek!?”

Nos… ez is csak egy tévhit ismét ….

Az sem véletlen, hogy egyetemista körökben is meglehetősen elterjedt volt a kannabisz használat, amiből származik többek közt ugye a “4:20” mágikus szám/kifejezés ami a füves világ egyik jelzése arra, hogy : “Ideje elszívni egy jointot” és bemagolni azt az anyagot, amit nem betépett állapotban talán 3 x annyi idő rögzíteni.

Mivel ugyan igen, a beállás pillanatában gyengülhet a rövidtávú memória, de hosszútávon viszont sokkal kognitívabb az agy, és idézőjelesen azonos idő alatt többet lehet bele tömni !

Ez által ezért is volt ez népszerű, még annak idején, nem is értem, hogyan lehet ilyet állítani anélkül, hogy ezt valaki hosszútávon bizonyítaná akár csak megfigyelésekkel is alátámasztva.

Ilyenkor beletömnék az illető arcába mondjuk, egy California Orange “jointot” és megkérdezném, hogy látja a Columbiát a lelki szemeivel, miközben próbálom leültetni szerencsétlent, mert úgy néz ki mint aki be van kokainozva egy angol tőzsdei előadás alkalmával…

Számtalan ismert művész, előadó múzsája ez a növény mióta világ a világ, hogyan lehetne valami ennyire kreatív jellegű szer kognitív képességet vagy memóriát romboló?

Persze biztosan van az a mennyiség, csak erre még nincs feljegyzett bizonyíték, de ezt a realitásban nézve, elég görbe tükör effektust ad ez, mert valójában amit az alkohol elvesz, ez a növény azt képes visszaadni és még tenni is rá egy lapáttal !

(Érdekesség : Jellemzően minden év április 20. napján szoktak, világszerte ezen a napon tüntetni már sok sok év óta a kannabisz legalizációját illetően.)

Rengeteg bizonyíték van arról, hogy a túlzott alkoholfogyasztás az erőszakhoz kapcsolódik. 

Az ilyen erőszak nem csak a részeg gladiátor harcokra korlátozódik. A családon belüli és a szexuális erőszakok nagy százaléka is kapcsolódik hozzá. Mint ahogyan a balesetek az utakon is, de ez ugye mellékes…

A magyar társadalom egyik legnagyobb belső férge pont az alkohol fogyasztás és az abból származó társadalmi károk megszámlálhatatlan eleme !

Én speciel ezért is választottam ezt a szert, mert nagy a valószínűsége, hogyha továbbra is innék, és bizonyos szituációkban nem lennék képes magamat kontrollálni, elképzelhető hogy úgy reagálnék, ahogyan az nekem hosszútávon nem biztos, hogy fenntartható és kifizetődő lenne…

Mi az ami mindennaposnak számít? Hányó bevizelő, bűzölgő dülöngélő emberek az utcákon, vagy lebegő magukból kifordult agresszor füvesek ?

És itt most nem a “biofű” vagy “herbál” idegmérget fogyasztó szerencsétlen csóró lelki beteg emberekre gondolunk…. Hanem a valóságra és a tényekre…

(Érdekesség : Egy 2014. évi tanulmány azonban kimutatja, hogy a “kapcsolatokban” a rendszeres kannabiszhasználat a partneri erőszak szignifikánsan alacsonyabb arányához kapcsolódik. )

“Az alkohol más drogok elvonási tüneteit, is képes a kannabisz enyhíteni”

Az alkoholizmus súlyos probléma. Mint minden függőség, ez egy olyan betegség, amely nemcsak az alkoholistákat, hanem a szeretteiket is érinti. Viszont az alkohol elvonásnak nem éppen kellemes mellékhatásai vannak, szemben a kannabisszal aminek lényegében nincs is számottevő ilyen elvonásra jellemző tünete legfőképpen nem fizikális.

Tudom ! Tudom hiszen számtalan cikkben jegyzik ezt a fajta tévhitet, csupán az utóbbi évek és az általános tapasztalat nem ezt bizonyítja !

Számtalan olyan “ex szmóker” ismerősöm van aki egyik pillanatról a másikra minden küszködés nélkül tette le, továbbá van olyan is aki ugyan néhány napig ingerültebb, volt ezen felül különösebb trauma nem érte…

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy a fű addiktív. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy nem így van, és hogy ez is segíthet a függőség megfékezésében .

Ami annyit jelent, hogy számtalan különféle addikcióban szenvedő beteg tette le életének megrontóját, a kannabisz használatával, magyarán ez egy olyan drog ami segít neked lejönni a drogokról…

(Érdekesség : Jellemzően az ugyan tiltott, de a minőségibb drogokat használó emberek (Kannabisz, Kokain, MDMA) körében megfigyelhető az is, hogy míg a fent említett emberek viszonylag igényesen és szociálisan elfogadható módon élik mindennapjaikat, alkoholista társaik jellemzően ezzel ellentétben hajléktalanokat meghazudtoló szintekre képesek lesüllyedni rekord idő alatt… )

Ezzel kapcsolatosan egyenlőre ennyire telt tőlem, de szeretném videó formájában még tovább boncolgatni majd ezt a témát amit ezen a Youtube csatornán érhettek majd el hamarosan ! KATT IDE !

Vélemény, hozzászólás?