Miért érdemesebb saját felhasználásra “Autoflower” növényeket tartani? Íme néhány jó ok :

Kannabisz témában sokat hallani azt a kifejezést, hogy “AUTO” vagy “Aufoflower” mag/növény, laikus ember számára sok esetben még nem tiszta a “feminizált” sem, de lássuk tehát első körben mivel is van dolguk jelen esetben.

Több mint egy évtizeddel ezelőtt a “The Lowryder” nevű apró törzs csendben megváltoztatta a kannabisz termesztés világát , és ezt jó darabig szinte senki sem vette észre. 

Oly módon, hogy ez az apró növény volt az első kannabisz növény, ami önvirágú marihuánát hozott létre, önmagában virágzott, szemben a hagyományos „fotoperiod” kannabisz növényekkel, amelyek csak akkor virágzanak, ha napi 12 órás sötétségnek vannak kitéve ugye bár.

Na most a probléma az volt, hogy a “Lowryder” nem termelt túl sok THC-t . Újdonság volt ugyan, de pusztán csak játék kannabisznak, szórakoztató játéknak számított ebben a formájában.

A dolgok azonban megváltoztak. Az elmúlt évtizedben az elkötelezett tenyésztők és termelők új “autoflower” törzseket és termesztési technikákat hoztak létre, hogy riválissá váljanak “fotoperiod” beli unokatestvéreikkel. 

Tíz plusz év után, mint egy különálló szegmensévé vált a kannabisz termelésnek, az önvirágzó kannabisz fajták százai vannak a piacon, mint például a Gorilla Glue vagy Blueberry Auto -t és még sorolhatnám.

Az Autó Virágzó Feminizált cannabis magokat általában normál 20 órás, napfényes állandó fényciklusokkal termesztik, melyet 4 órányi sötétség követ.

Általában 10-11 hétnyi csíráztatás után állnak készen a szüretre. Az önvirágzó nősített, avagy “AutoFem” kannabisz magok rendkívül népszerűek azok körében, akik viszonylag szeretnének gyorsan saját felhasználásra zöldséget termeszteni.

Az Auto kannabisz növények értelem szerűen automatikusan virágzó növényeket hoznak létre. Így nem kell a fényciklust napi 12 órára csökkenteni ahhoz, hogy a növényt virágzásra bírjuk.

A növények 3-4 héttel a csíráztatás után kezdenek el maguktól virágozni, tehát, ha valaki ezekből viszonylag nagy növényt szeretne kihozni, annak sok odafigyelésre, megfelelő “strain” választásra, megfelelő tápanyagokra és nem utolsó sorban de jó technikára lesz szüksége.

Sok esetben ha a fény túl sok és a termőközeg nem elég nagy, előfordulhat, hogy a még extrém kicsi nővény elkezd virágot növeszteni ami ugyan némileg bosszantó de rendkívül csodálatos látvány.

Viszont az nem elhanyagolható, hogy könnyen pakolászható, nem nyúlik át a szomszédba feleslegesen, és nem kell miatta kibontani a mennyezettet sem.

A fentiektől függetlenül, a termés szempontjából sok különbséget eddig még nem tapasztaltam, 10-11 héttel az “Auto” magvak csíráztatása után már szüretelni lehet sok estben a növényeket amelyeken gyantában és trichomákban gazdag szép nagy rügyeket fejlesztenek.

Természetesen a méret, minden esetben fajta és körülmény függő de az minden képen általánosában elmondható, hogy ezek a típusú növények nem nőnek meg 150 cm nél magasabbra.

Viszont megfelelő L.S.T-vel és Toppinggal szép kis kerti tujákat lehet nevelni és nyugodt szívvel mondhatom, hogy lel lehet róla hozni 100-150 grammnyi száraz virágzatot ami nem is olyan kevés, ha azt vesszük alapul, hogy itt nem megy el az a 3-4 hónap vegetatív időszak illetve, megfelelő fajta ismeret és ütemezés mellett állandóan lehet szüretelni és akár mindig mást.

Egy a Földközi-tengeri városi szabadtéri termelő azt mondta: „Egy szabadtéri növekedési időszakban áprilistól szeptemberig háromszor lehet szüretelni: Az első március és május között, a második május-júliusig, a harmadik pedig július-szeptemberig. ”

Ezeket a fajtákat nem célszerű “klónozni” nem is azért mert nem maradna meg, csupán nem lesz ideje gyökeret növeszteni így még sokkal kisebbek lesznek mint az eredetik.

Az önvirágzó kannabisz növények kiválóan alkalmasak kezdő kertészek, vagy a témával csak most ismerkedők számára, ha más nem az idő, és a pozitív megélések számából fakadóan is, mivel míg ezek a típusú nővények rendkívül strapabírók úgy mond eredeti társaikhoz képest.

Miután kaptak egy kis genetikai “update”-ot kevésbé valószínű, hogy a kedves gyakorló termesztő találkozik az egyes fajták, különleges igényeinek hiányából származó, megbetegedéseivel vagy ebből fakadó más jellegű problémáitól, bár nem minden esetben ugyan is a bogarakra például garancia nincs az a helyszíntől függ.

Összességében talán még annyit, hogy az autó magok mindenképpen rizikó mentesebbek azok számára, akin nem szeretnének túl sokat problémázni és rizikózni.

Vélemény, hozzászólás?