Mi alapján válasszunk kannabisz magot vagy fajtát? Íme egy kis segítség hozzá!

Minden fogyasztóban rendszeresen felmerülő kérdések egyikének számít az, hogy “milyen magot vegyek?”

Vagy, hogy: “Melyik a legjobb fajta?” (utóbbinál érdemes figyelni a nemzetközi cannabis cup-okat)

És egy gyakorlott fogyasztó erre, persze azonnal rávágná az ő személyes kedvenc fajtáját, de ugyan olyanok vagyunk e mind ? Természetesen nem !

Mind mind különféle okokból használjuk a növényt, a munkánk, és a szokásaink is különböznek, miért lenne jó nekem feltétlenül az a “strain” amit más preferál ?!

Az, hogy valakinek mi a jó, esetleg egy sativa domináns (Mert nappali használatra szeretné) avagy éppen egy indica domináns hybrid, (Mert aludni szeretne tőle) azt nagymértékben befolyásolja az, hogy mire, és mikor szeretné azt használni.

Nem biztos, hogy ugyan az lenne a jó választás, egy beszélgetős bulizós este esetében, mint ami alváshoz, vagy gyógyászati alkalmazáshoz lenne jó.

Hiszen mint tudjuk,hogy amíg a sativa domináns fajták élénkítik az embert, addig az indica törzsek éppen relaxálják.

És az utóbbi években több száz, hanem több ezer új faj, (strain) jött létre a szorgalmas, nemzetközi kannabisz kertész kultúra jóvoltából.

Manapság szinte minden hónapban újabb és újabb mag bankok, és velük együtt új “strainek” tucatja robbannak be a piacra, a szivárvány minden színében pompázva, és bizony ezek nagy többsége, már sokadik generációs fajok, keresztezéséből jöttek létre, mindenféle genetikai manipulációk, és trükközések eredményeképp.

(Ezeket a fajokat nevezzük “hybrid” (tehát keresztezett) fajoknak/straineknek. Ezek általában X százaléknyi indica vagy sativa dominánsak van olyan ami éppen 50/50 % mint például a hírhedt Ak-47 ami legtöbbször 60% os sativa potens fajt jelent.)

És ezeknél a fajoknál bizony nem egyértelmű az, hogy milyen hatást is várhat az ember anélkül, hogy már lenne az adott fajjal tapasztalata…

Tehát nincs egyértelmű válasz egy nem egyértelmű kérdésre, hiszen a kannabisz világ éppen annyira sokszínű és végletekig részletes, mint akár a borászat, vagy más gasztronómiai témák.

Ezért itt egy rövid videó amiből talán, kicsit kitisztul a kép azok számára is, akik nem éppen “gurmet” szinten űzik ezt az témát, viszont érdekli őket :

Ha tetszett a videó iratkozzatok fel a csatornára, és a videó alatt írjátok le nektek mi a kedvencetek !

Vagy ha esetleg szerepelnétek valamelyik videónkban, vagy podcastünkben, gyártanátok egyéni tartalmat ne habozzatok megkeresni minket az info@negyhusz.hu címen !

(Video forrás: www.negyhusz.hu)

Vélemény, hozzászólás?