Klasszikus kannabisz típusok: avagy melyek számítanak alapfajoknak ? “Cheese” a Sajtológia kicsit másképp !

Mivel a kannabisz-tenyésztés és -termesztés bizonyos országokban elég szépen szó szerint virágzott, vannak egész törzscsaládok, amelyek egy bizonyos ízhez vagy érzéshez kapcsolódnak. A “Kush” törzsek nagyon erősek;  A “Haze” törzsektől csorog az ember nyála és közben fel van dobva. A “Dízel” törzsek … valójában dízel illatúak. Néha azonban az igazi kannabisz hírességek között egy-egy komplex íz és illat van.

 

Ebbe a táborba esnek, az erős, sós ízű, “Cheese” törzsek által kínált íz, is !

A kifejezetten sajtos aromájuktól a kellemes ízlésig több oka van, hogy az emberek beleszerettek a “Cheese” avagy “Sajt/Sajtos” kannabisz törzsbe. Akkor lássuk, honnan is származik és melyek voltak, úgy mond az “Original” Strain-ek, ebből az alapfajból.

Néha az életben csak egy kis sajtra van szükség, és már minden élvezhetőbbé válik igaz ? Mint a melegszendvicsen vagy akár csak a pizzán ! Napjainkra szinte éppen annyi fajtája van ennek a kannabisz törzsnek is mint akár csak a fent említett tejterméknek világszerte, de most minket azok a típusok érdekelnek elsősorban amik megalapozták ennek a kultuszát kannabisz berkeken belül.

A történet egész pontosan az 1980-as évek közepén egy Sam Skunkman nevezetű úrral kezdődik, aki nem mellesleg az 1. számú Skunk alkotója is volt egyben, aki csomagolta a táskáit, és Kaliforniából elvándorolt, (elmenekült?) Hollandiába a nyugodtabb termesztés reményében mondjuk úgy.

Sam Skunk # 1 törzse, hamar a hollandok kedvence lett, hiszen virágzási ideje rövid, és hozamai igen bőségesek voltak. 

Ugyanakkor a Skunk # 1 túlzottan erős és potens aromája sok termelőt megijesztett annak idején, hiszen aggódtak, hogy ez az erős illat túlságosan feltűnő lehet és ez problémás lehet kultivációs szempontokból.

Végül Sam úgy döntött változtatnak valamennyit rajta, elvitték kicsit édesebb lágyabb irányba és az íz soha többé nem lett már ugyan az !

1988-ban egy népszerű körözött, a Délkelet-Angliában élő termelő, hozzájutott ehhez a fajhoz egy csomag Sensi Seeds  Skunk # 1-hez . És miután elkészültek a növények, soha addig még nem látott eredménye lett . 

A rügyek nagyobbak voltak, mint a legtöbb növényé, és az aromája egyedülálló volt. Természetesen számtalan termesztő azonnal, klónozta a növényt és nagyon hamar elterjedt az angol underground világban, miáltal számtalan kézen átment, és alakult, formálódott azzá, amit mi ma “Cheese”-nek ismerünk.

A típus elterjedéséhez nagyban hozzájárult az is, hogy 1995-ben, az “Exodus”, egy kis London külvárosából származó csapat, akik akkoriban elég sok rendezvényt szerveztek a “rave” közösségen belül, és számtalan a kannabisz legalizálását támogató rendezvény szervezői is voltak egyben, kaptak 1 kis “sajtot”amire azonnal rá is cuppantak elég rendesen.

Az Egyesült Királyságban a rave akkoriban elég népszerű volt és ezáltal könnyen terjedt az “ige” és hamarosan az angol underground világ alapkövévé vált eme fajta ami több THC Cup on is vitte már az első helyet.

Napjainkban is az egyik legnépszerűbb kannabisz fajtának számít világ szerte ! Íme néhány a klasszikus fajták közül :

BIG BUDDHA CHEESE

Nagy Buddha sajt - Nagy Buddha mag

A Big Buddha Cheese 1989-ben Angliából származik, a Big Buddha Seeds törzs egy keresztezése az eredeti Skunk # 1 sajt és egy afgán faj között. 

Ez a díjnyertes törzs beltéri és kültéri termesztésre is alkalmas. És ha állandó stressz és fájdalomtól szenved , akkor ez az ön növénye lehet, hiszen a Big Buddha Cheese, aki a tökéletes kikapcsolódást és a boldogság bőségét kínálja.

ROYAL CHEESE

Royal Cheese - Royal Queen Seeds

Második a listán a Royal Cheese , ami 60% indica és 40%sativa. Erős enyhén csípős ízével és erős hosszan tartó hatásáról híres ami egyszerre okoz fejben és testben hosszútávú “high” érzetet.

BLUE CHEESE

A Blue Cheese egy klasszikus, indica domináns domináns hibrid, amely egy kiegyensúlyozott magas “high” érzet mellett egy emlékezetes ízt is biztosít.

A neve genetikai felmenőiből és ízéből fakad, a népszerű Blueberry és az U.K Cheese keresztezéséből származik, az íze, ami meglepően gyümölcsös és kellemes.

Következő cikkeinkben sorra vesszük majd, a különféle fajok, és alapfajok jellemzőit is.

Vélemény, hozzászólás?