Kertészkedj okosan ! Avagy Kannabisz termesztés, kérdések és válaszok !

A világ gyorsan változik és vele együtt a törvények is, ezt már megszokhattuk, de azt még mindig nem tudjuk megszokni, hogy mindenhol legalizációs füstfelhők vonulnak az égen, csak nálunk nem akar meggyulladni az a békepipa úgy látszik…

Úgy látszik nem érdekel elég embert annyira, hogy füstöljön az aminek füstölnie kéne…

Viszont ettől fügétlenül, sok honfitársunk él külföldön, különféle okokból, van aki gazdasági, van aki egészségügyi okok miatt kényszerült, olyan országba, ahol olyan jogviszonyok vannak, hogy megteheti, hogy foglalkozzon eme csodálatos kultúra gyakorlásával illetve “ön gyógyítsa” magát…

Ebből kifolyólag, manapság elég sokan kezdenek bele hobby szinten a kertészkedésbe, kísérletezgetésekbe és természetesen, ez magával hoz jó pár ésszerűbb, és persze éppen ugyanennyi buta kérdést is.

Lássuk tehát mi szükséges ahhoz, hogy kannabiszt termesszünk alapjában véve :

Magok :

A jó fű termesztésének első lépés az, hogy megfelelő fajtát, avagy genetikát választunk.

Kannabiszból van sok száz, vagy akár ezer fajta is már,ezért megéri időt fordítani a megfelelő törzs felkutatására és olyat kell találni, amely megfelel a termesztés kívánt helyének, és szükségleteinek, és persze a felhasználónak egyaránt.

Termő hely:

Ha beltéren termesztünk kannabiszt, értelem szerűen szeretnénk, hogy a lehető legnagyobb mértékben befolyásolni tudjuk a termesztés körülményeit a jobb, és minőségibb végeredmény érdekében. A legjobb módszer erre a növények sátorban történő kontrollált termesztése.

Termő közeg:

A növények csak annyira lehetnek nagyok és egészségesek, amennyire a táptalajuk és a gyökérzetük azt lehetővé teszi. Ezért rendkívül fontos, hogy jó minőségű és megfelelő méretű termő közegbe ültessük.

Tápanyagok:

A kannabisz három alapvető elemet igényel a növekedéshez: nitrogént (N), foszfort (P) és káliumot (K).

A különböző tápanyag-összetételű vegyületek különböző koncentrációban hordozzák ezeket a vegyületeket. Ezeken túlmenően a növényeknek mikró tápanyagokra, például kalciumra, kénre, cinkre, bórra, mangánra, rézre és vasra is szüksége van egyes fajok esetében.

Fényforrás:

Értelem szerűen ez kültéri termesztés esetén maga a nap, de akkor sem árt, jól pozicionálni a növényt, hogy meglegyen az elegendő napfény, viszont beltéren a beáramló szűrt napfény bizony kevés lehet, ezért beltéri termesztés esetén lehetőleg full spektrumú led vagy hps lámpák javasoltak.

A termesztő lámpák és annak színspektrumai a beltéri termesztés szívét képezik, és mondhatjuk, hogy ez befolyásolja leginkább a termés minőségét és mennyiségét.

Kiegészítésként íme egy videó, egy külföldön élő magyar kannabiszt rendszeresen használó beteg prezentálásában :

Ha tetszett a videó és még nem tetted iratkozz fel a csatornára !

Zárásképen:

Minden kertész hibázhat, és fog is, és persze a jobbak, idővel majd tanulni is fognak belőle

Gyakran éppen a túlzott gondoskodás vezet a palánták elhalálozásához, ezért a legfontosabb azt szem előtt tartani, hogy a növény nem attól fejlődik, hogy sokat foglalkoznak vele elsősorban..

Ha van ötletetek a vagy szeretnétek valamilyen témában videót látni a csatornán, azt jelezzétek a kommentek közt !

Joe: instagram/kenderjoe

Stoner Webshopunk : www.negyhusz.hu

Discord Szerverünk : https://discord.gg/uR455hp

Csoport oldalunk és Fórumunk : www.hazebook.org

(Figyelem ez a cikk illetve a cikk írója nem kíván senkit semmilyen illegális cselekményre buzdítani, mindenki tartsa be a lakhelyére vonatkozó törvényeket ! )

Vélemény, hozzászólás?