GanjaGourmet :”Yumbolt” ilyen egy igazán klasszikus Kaliforniai fű !

Yumboldt mint kifejezés eredetileg, a Kalifornia állambeli “Humboldt” térséget jelöli tehát egy mondhatni törzsgyökeres és original “West Coast” “strain” röl van szó jelen kis gasztronómus gyomkóstolónkból kifolyólag. 

Amit tudni lehet erről a törzsről hogy egy rendkívül “Indica” potens törzsekre jellemző, erős, intenzív citrus illattal rendelkező klasszikus nevetgélős “old school high” érzést add, amiket a feltehetően Afganisztáni szülőktől hozott magával eme hölgyemény.

Ezáltal ez egy “medikális” használatra kiváló erősen nyugtató hatású fajtának minősül már abból is kifolyólag, hogy ideális azok számára, akik álmatlanságban krónikus fájdalomban vagy hányingerben szenvednek. Kellemes illata és enyhén földes, édes-savanyú cukorkára hasonlító az íze, amiket valószínűleg a magas “linalool” és “lemonene” terpéneknek köszönhető amelyből is jött a “Yummy” kifejezés ami a “Fincsi” angol megfelelője (talán) és mivel a származását már tudjuk így kis is jött a jól csengő “Yumbolt” név amit az életben legalább egyszer érdemes megnyalogatni az igényénesebb rétegének !

A Yumboldt a külső termesztés esetén eléggé strapabíró növények számít nem kifejezetten magasra nő, de képes elérni a másfél méter magasságot is inkább labda alakúra nő ezáltal jól bírja az L.S.T -t is, és szintén kissé kerekebb formájú virágokat is képez.

Ennek a növények viszonylag normális a virágzási ideje 60-67 nap ( 8 hét kb) és körülbelül 350 grammot is termelhet “négyzetméterenként”.

A virágok sötét (Afgán) méregzöld és erősen gyantás hatásúak, melyet, termesztőtől függően bőven 20+ % THC fölé is lehet ügyeskedni !

Leginkább a a Sagarmatha Seeds-től lelhetőek fenn jó minőségű magok, de készültek már belőle különféle második és harmadik generációs keresztezések is.

(a Yumbol volt a High Times Cannabis Cup-ba 2001-ben, ahol a törzs első helyen végzett az Indica kategóriában.)

Mondhatni a marihuánapiac egyik “leg” ízesebb darabjáról van itt szó kérem szépen, és hiába ez a fajta erősen nyugtató hatású, mégis elég vicces is egyben ahhoz, hogy a nyugtató hatást, hamar irracionális boldogságérzet váltja fel ami kiváló társasági rendezvényekhez és lazításhoz is egyaránt !

Hamarosan jövünk még több kóstolóval !

Vélemény, hozzászólás?