Ezért nincs még kannabisz legalizáció Magyarországon !

Nagyot fordult a világ az elmúlt 10 évben, hiszen egyre több országban döntenek úgy, hogy valamilyen módon de legalizálják a kannabisz orvosi vagy esetleg szabadidős használatát, vagy adott esetben mind kettőt.

Íme néhány ország ahol ez már nem csak illegális drog:

Ilyen hely például Svájc, Németország, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Belgium, Hollandia, Peru vagy épp Mexikó, illetve persze az Egyesült Államok is, akik annak idején erőszakolták ki, a tiltott kábítószernek való besorolását. (csak nekem tűnik szánalmasnak?)

De persze hol is vannak ezek az országok hozzánk viszonyítva, hiszen a Parlament 2013-ban fogadta el a Nemzeti Drogellenes Stratégiát, ami röviden úgy foglalható össze, hogy 2020-ra „kábítószermentes lesz Magyarország” tehát: egy DROGMENTES országban élünk jelenleg !

Mééé nem jóó ez így nektek, van pálesz is igyatok, szedjétek a gyógyszert aztán kuss !

Szinte minden héten kijön egy újabb “(Fordított) cikk, amiben egyik másik internetes oldal, mint mi is vagyunk, közli az éppen aktuális trendeket, kutatásokat, és jogi változásokat. Ami szép és jó, és szükséges is ! (Egy bizonyos pontig…)

(Van mire maszturbálnunk titokban, mint nagyapáink idejében, mikor már láttak egy nyugati autót, vagy farmer nadrágot a tévébe… “Hú de jó lesz nekünk!”) Csak győzzük kivárni…

Csupán akkor lehet lényegesebb probléma belőle, ha a már valaki által legyártott tartalmat, az adott oldal kezelője csak lefordítja, de nem értelmezi azt kellőképpen, vagy esetlegesen képtelen azt az információt hitelesen értelmezni mert nincs neki valós gyakorlati tudása, csupán elmélyült érdeklődése.

Ebből viszont hosszútávon, hatalmas problémák keletkezhetnek, mert egyrészt az ember hiteltelenné válik, más részről pedig több kárt okoz mint hasznot !

Mit jelent ebben az esetben a reális szakmai tudás? Azt, hogy nem csak olvasol valamit és azt megtanulod, hanem próbálod megérteni, és gyakorolni is azt. Esetünkben ismerni a növényt, annak lehetőségeit és hatásait, nem csak lexikálisan !

Hogyan tudok bárkinek is valós reális alapú tanácsot adni, valamiról amit én magam nem használok!?

Vagy annak a használata nekem erkölcsi problémát, vagy szociális gondot okoz !?

(Úgy, hogy ha fizetnek érte… )

Megpróbálom ezt egy “paraszti ész” példával, reprezentálni: XY Szakember-t megkeresi XY ügynök és megkéri, hogy nyilatkozzon ezt és ezt, valamiről, mire XY Szakember ez által híresebb és keresettebb szakember lesz, és miáltal XY ügynök el tud adni sok mindent is….(Csak ettől mi még nem lettünk okosabbak… )

Nos ha ennek a szakembernek a “nemtudjuk” miért mondott kijelentésére alapozunk, akkor nagyon könnyen bajba kerülhetünk, ha mi elviekben szakmai képviseletet szeretnék ellátni, ahol elsősorban beteg emberek jövőjéről dönthetünk mindazonáltal, hogy milyen alapból próbálunk meg segíteni akár szakmailag, akár emberileg…

Na de miért kötődik ez a cikk témájához? Kizárólag azért, mert a jelenleg meglévő magyar kannabisz szféra, ha fogalmazhatunk így, de legyen inkább a témában üzemeltetett közösségi oldalak együttesének, sajnos a meghatározó része, a fent említett formában és módon működik !

Magyarul: “Fogalmatlan” emberek próbálnak, “fogalmatlan” embereket oktatni, vagy segíteni, aminek az a következménye, hogy a már így is meglévő sötétségben, még nagyobb katyvaszt képeznek.

“TABUK NÉLKÜL”…. xDD

Ami abban nyilvánul meg, hogy olyan emberek próbálnak betegeken, vagy csúnyán mondva “drogosokon” segíteni, akik irtóznak tőlük, képtelenek alkalmatlanok velük egy asztalhoz leülni, pedig az ő képviseletükre jöttek létre !

Lásd: https://orvosikannabisz.com/ Az oldal létrehozása – 2013. április 23. és még azóta sem működnek érdemben, mert olyan papírtologató, figyelemre vágyó személyek képviselik, akik rettegnek attól, hogy őket bármilyen “drogos” összefüggéssel kapcsolatosan elővegyék, ezért sincs még egy irodájuk 2 székkel arra, hogy érdemben tudják azokat segíteni akiket kéne, hogy segítsenek !

Tisztelem becsülöm, azt az energiát, amit a cikkek fordítására szánnak, de lassan 7 éves fennállásuk óta a CBD reklámos kutatókkal és politikusokkal való fényképen való szereplésen, és a fent leírtakon kívül, sok érdembeli teljesítményt nem tudtak felmutatni !

Szelestei Miklós volt az első akit én személyesen megkerestem, a közös érdeklődés, és cél reményében ezért kezdtem vele a sort. És az én “drogos” feszült idegrendszeremhez képest úgy gondolom, ezt finoman tettem még most !

Ugyan ekkora datálható (2013. április 1.) az Ecomedhemp organizáció https://www.facebook.com/EcomedHemp/

Amit 2 srác kezdett el saját indíttatásból csak később, sajnos beengedték a politikát, amiből aztán lett mostanra a https://www.facebook.com/legalizalj/ azaz Magyarország Legalizál, mozgalom, amit inkább tekintünk a napokban kiderült dolgok után Sermer Ádám azaz a Liberális Párt ügyvivőjének kitartott propaganda és reklám kelléke

Az a jó a politikusokban, hogy képesek a “semmiről” órákon keresztül körül írtan beszélni, anélkül, hogy bármi érdembelit is mondanának…

(Az oldal létrehozása – 2014. december 1. )

A CK Magazin, azaz a Cannabis Cultusz magazin volt talán az első, olyan orgánum, ami a témát még támogatta úgy gondolom, remek átfogó cikkeik voltak érezhető hozzáértéssel, nem tudjuk, hol vannak de sajnáljuk, hogy ennyiben “kiégett” a lendületük ! Pedig úgy emlékszem ők még 2013 előttiek voltak, persze vannak is csak hol igen, hol nem…

És lassan el is érkeztünk magunkhoz, azaz ide : https://www.facebook.com/hungarianweed/ (Az oldal létrehozása – 2015. június 18. ) Amikor is mondjuk úgy, megszületett, az első fogyasztókból és betegekből álló organizáció, ami jelenleg is töretlenül törekszik a folyamatos realitáson és valós megtapasztalásokon alapuló oktatásra és segítésre.

Ezt követően számtalan, szinte már megszámlálhatatlan vlog, és hírportál de többnyire kereskedelmi érdekeket kiszolgáló oldal jött létre amiknek jelenlegi összessége alkotja a meglévő magyar kannabisz szférát…

Ezek között voltak, egyértelműen nevetséges szándékú kísérletek, mint például https://www.facebook.com/FustosGizi/ és még sorolhatnám, és voltak kiemelkedően pozitívak is mint például a “Nemzeti Kenderboltot” oldal http://www.nemzetikender.com/ ahol szintén érezhető, a tartalom mögött egyfajta eltökéltség, és hozzáértés.

Illetve Sportolóink is elkezdtek egészségesebben és tudatosabban működni lásd: http://www.cannabisforlife.hu/

Meg van az első magyar kézben lévő igazi “Grow Shop” tulajdonosunk is aki nem etnobotanikai agymenő, hanem egy igazi Stoner mint mi, lásd : https://www.facebook.com/growshopbecs/ tehát vannak jól sikerült projectjeink és vannak kevésbé jól sikerültek.

De akkor mi gátol meg bennünket abban, hogy érdembeli eredményt tudjunk elérni ezzel kapcsolatosan ?

A POLITIKA !!!

És bármennyire is meglepő, nem elsősorban a FIDESZ, mivel ők a kormány.

Akik ráadásul speciálisan konzervatív agyhalottak gyülekezete, és kizárólag a lopáshoz értenek, meg a kokainhoz…

Tehát ez az ellenzék dolga lenne mondjuk úgy igaz?

És ez meg is történt már szinte minden évben, mármint, hogy tömbnyire a “libcsik” de megrendezték a legalizációs tüntetést, úgy, és oly módon, hogy szinte minden évben csak azt a “pár száz füvest” sikerült nevetség tárgyává tenniük rendszerességgel.

És ezzel lényegében minden évben a kormányzó pártoknak a zsebébe rakták az ütőkártyát, hogy : “áhh.. ez csak pár száz drogos” NINCS MIRŐL BESZÉLNI !!! (Így lehet “elbagatellizálni valamit).

És hogy miért gondolom ezt? Egyrészt politikus családban nőttem fel, másrészt mert kampány időszakokat leszámítva a téma sosem volt előszedve !

Tényleg nincs miről beszélni?

Az Orvosi Kannabisz BIZONYÍTOTTAN számos egészségügyi állapot és tünet esetén kezelést nyújthat, ideértve, de nem korlátozva az alábbiakra:

Ízületi gyulladás
Hát- és nyaki fájdalom
Hólyagfájdalom
Krónikus fájdalomkezelés
Degeneratív korongbetegség
Fibromyalgia
Gyulladás
Izomgörcsök (spaszticitás)
Neuralgia
Osteoarthritis
Medencei fájdalom
Műtét utáni fájdalom
Psoriasis ízületi gyulladás
Rheumatoid arthritis
Gerincvelő sérülés

Alzheimer-kór tünetei
Krónikus fáradtság szindróma
Epilepszia
Alapvető remegések
Migrén
Motoros neuronbetegség
Sclerosis multiplex
Izomdisztrófia tünetei
Parkinson-kór tünetei
A rohamok
Görcsösség
Traumás agyi sérülés
Pszichiátriai állapotok és tünetei:

Szorongás
Depresszió
Táplálkozási zavarok
Obsesszív kompulzív rendellenesség (OCD)
Poszttraumás stressz rendellenesség (PTSD)
Feszültség, stressz
Alvászavar

(Tényleg nincs miről beszélni…. A fent sorolt betegségekben szenvedő betegek, csupán drogosok… !)

Az már csak öntet a fagyin, hogy a második ember akivel az egyességgel kapcsolatosan diskuráltunk annak idején, az pont, az akkor még politikailag gyerekcipőben járó fent említett Sermer Ádám – volt, aki 3 éve azt ígérte nekünk és nyugtatott meg minket, hogy ez az ő dolguk, és ezt ők megcsinálják

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN, ELÉG VOLT ! NE KÉPVISELJETEK MINKET ! MERT ALKALMATLANOK VAGYTOK RÁ !

Mind Ádám, mint Miklós részéről, az első pillanatban éreztem, hogy ők nem úgy gondolkoznak és éreznek ezzel a témával kapcsolatosan, ahogyan én, vagy azok akikkel valamiért mégis sikerült egyezségre jutnunk az elmúlt években…

Valakinek a szavazat, valakinek a figyelem és a megtiszteltetés hiányzik, de azoknak akiket ez valójában érint csupán a szabadságuk és az élhető életük !

Mi nem azért kelünk fel, hogy bemenjünk az irodába papírokat tologatni, hanem hogy minden magyar ember félelem és megkülönböztetés nélkül élhesse az életét úgy ahogyan azt ő szeretné…

És akkor most térnék ki rá, hogy idén sok év után, több oldal üzemeltető összefogásából, lásd :

elkezdődött valami, igazán szociális alapokból épülő a közösségre és a betegekre alapozott legalizációs esemény megszervezése, amit közösségi szavazás eredménye alapján kizárólag, POLITIKA MENTESEN próbáltunk volna kivitelezi.

Egészen addig, amíg “strómanokon” beosztott aktivistákon keresztül azt a Liberális párt és Sermer Ádám el nem kezdte szétszaggatni, oly módon, hogy mások mint például Gregory G Ras, előadó nevében nyilatkozatokat tenni, vagy más a rendezvényben részt vevő de az ő általa kitartott “oldalak” “egyesületek” tagjait megfenyíteni csupán azért, hogy ő és a politika állhasson a szervezés és a rendezés mögött, magyarul ők mondják meg mit mondhatunk vagy mit nem !

Lebeszélni Puzsér Róbert, publicista urat az eseményen való részvétről és hasonló finomságok.

Amiből nekünk az jön le, legalábbis nekem, hogy egyrészt tudat hasadt karrierista embertől érdembeli társadalmi változást ne akarjunk elvárni, másrészt, hogy amíg a politikának esélye van ezt a témát csupán a “drogosokra” terelni addig érdemben változás nem lesz !

Az is nagy baj, hogy a mai világban a “politikus” azt hiszi hogy az emberek őt szolgálják, pedig ez fordítva van

Tehát itt állunk jelenleg, hogy amikor a “nép” meg szeretné magát szervezni, amikor a beteg emberek akarnak utcára menni akkor a politika azon oldala is keresztbe próbál tenni, amelynek eddig az felvett célja volt, hogy segítsen benne.

Van egy átfogó, elég tartalmas közös beszélgetésünk, amivel ezen állításaimat természetesen, akár évekre visszamenőleg is, igazolni tudom, csak nem feltétlenül szeretném, mert lehet, sőt biztos, hogy itt még nem megnevezett személyek, rendkívül jól felépített egó-ja dőlne romokba, hetek leforgása alatt.

És bármennyire is úgy tűnik, nekünk nem a káosz teremtése, vagy a fejvesztett őrjöngés a célunk, csupán a tiszta és természetes igazság, és egyetértés megteremtése, amihez leginkább nektek akik ezt olvassátok van szükségetek, és jogotok ahhoz, hogy belelássatok a történésekbe.

Reméljük kicsit tisztult a kép bennetek, ezzel kapcsolatosan, illetve reméljük egyre többen fogjátok érezni ennek a súlyát, és tesztek ti is lépéseket annak érdekében, hogy ez ne így menjen tovább.

Illetve remélem nem kell még 1 cikket írnom kiegészítésként amiben megosztom azokat a beszélgetéseket, amire építem a véleményem, hiszen én se újságíró, se politikus, se szakember nem vagyok… Csak egy beteg !!!

Ezúton szeretnénk kifejezni tiszteletünket mindazoknak, akik képesek ” egy asztalhoz leülni” cél érdekében és együtt működni a továbbiakban, elsősorban a magyar betegek és azok nevében is akik csak rekreációs céllal használják a kannabiszt.

Ezért a mai nappal kezdeményezzük az MKSZ azaz Magyar Kannabisz Szövetség, megalapítását és abba minden együttműködő személyt aki kötődik a témához várunk szeretettel, hogy közös erővel, érdemben tudjunk változtatni a jelenleg is fennálló tarthatatlan helyzeten !

A legalizációs esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/431136207605181/

Kérünk mindenkit, akit érint valamilyen úton módon a téma az ha teheti látogasson el a rendezvényre, köszönjük CSC Hungary, Negyhusz.hu, Kemzeti Kenderbolot, és a Magyar Kannabisz Egyház nevében ! (Mint jelenlegi szervezők)

Kapcsolódó anyagok :

Vélemény, hozzászólás?