Cannabis Clubok

“Mi az a CSC?”

A “Cannabis Social Club” egy megvalósítható alternatívát nyújt a fű illegális, utcai beszerzésével vagy a példáúl Hollandiai coffeeshop rendszerrel szemben. Lehetőséget nyújt a feketepiaci haszon megnyirbálására és csökkenti a bűnözés arányát, miközben emberségesebb megközelítést alkalmaz a kannabisz fogyasztóinak irányába.

A CSC egyik fő célja annak bebizonyítása, hogy ha kivesszük a képletből a feketepiacot – ahol jelenleg a leggyakrabban kerül értékesítésre a marihuána világszerte – akkor egy relatíve biztonságos, természetes pszichoaktív növényt kapunk.

A világ többi részéhez hasonlóan, Spanyolország is gyorsan halad, hogy hírnévre tegyen szert a nemzetközi kannabisz közösségben. Akár turista vagy, akár spanyol lakos, biztos, hogy legális úton fogsz tudni hozzájutni igen jó minőségi fűhöz.

(Hash Marihuana & Hemp Museum Barcelona) LINK ITT

Spanyolország egyes részeit – nevezetesen Katalóniát – „új Amszterdamként” számlázzák, köszönhetően a térség népszerűségének a világ minden tájáról érkező „canna-turisták” körében.

A Canna Byte szerint évente négymillió helyi fogyasztó és körülbelül 6,5-12,5 millió olyan ember él, aki kannabiszt fogyasztva tölti az idejét. És ez már egy sok éves felmérésen alapúló számadat, ami azóta rohamosan csak nő.

Noha a kormány egyértelműen tisztában van a helyzettel, toleráns hozzáállása a drogfogyasztáshoz – különösen a kannabiszhoz – és az egyértelmű szabályozás hiánya megkérdőjelezhetőbb gyakorlatokhoz vezetett ezekben a klubokban.

A kannabisz társasági klubok szabályai

  • A CSC-knek regisztrálniuk kell magukat a szövetségek regionális nyilvántartásában, alapító tagokkal háttérellenőrzésnek vetik alá. Az egyesületeket „emberek csoportjának nevezik, akik nonprofit indíttatással kötnek megállapodást a közös cél elérése érdekében, függetlenül (legalábbis formálisan) a kormánytól, a közigazgatástól, a politikai pártoktól és a vállalatoktól.
  • A CSC-knek meg kell próbálniuk csökkenteni a kannabisz-szállítás és -használat hátrányait “például a felelősségteljes fogyasztás előmozdításával”.
  • A CSC-ket és telephelyeiket a nyilvánosság elől el kell zárni, és a tagság csak olyan meglévő tag meghívására adható, aki garantálja, hogy a csatlakozni kívánó személy már kannabisz-használó. Alternatív megoldásként a potenciális tagok akkor csatlakozhatnak, ha van egy orvosi feljegyzésük, amely megerősíti, hogy kannabisszal kezelhető betegségük van. Példáúl: Sklerózis Multiplex, Epilepszia, Daganatos betegségek, Fibromagia, Chron, stb..
  • A fogyasztott kannabiszt mennyiségére korlátozni kell. A kannabisz illegális piacra való átirányításának valószínűségének csökkentése érdekében személyenként átlagosan napi három – öt grammot számolnak be. Ezenkívül kiszámítják a termesztendő kannabisz mennyiségét a várható tagok száma és a várható fogyasztás szintje alapján.
  • A klubok által terjesztett kannabisznak többé-kevésbé késznek kell lennie az azonnali fogyasztáshoz. Kis mennyiségeket gyakran elidegenítenek telephelyen kívüli felhasználásra, de az általános cél a tervezett, nem impulzív felhasználás előmozdítása és annak minimalizálása, hogy a tagok adagjait az illegális piacon újraértékesítik, vagy pedig egy nem tagnak adhassák.
  • A klubokat nonprofit módon kell kezelni. A tagok díjat fizetnek a termelési és kezelési költségek fedezésére, de a keletkezett jövedelmet újból befektetik a működésükbe. Ezenkívül a klubok bérleti díjat, adót, társadalombiztosítási járulékot fizetnek az alkalmazottakért, társasági adót és egyes esetekben áfát (21%)

Bár a kluboknak meg kell felelniük ezeknek a kritériumoknak, a klubok ténylegesen önszabályozóak. Saját önkéntes vagy gyakrabban a regionális klubszövetségek által kidolgozott magatartási kódexeket követik. Az igazságos és hatékony kábítószer-politika európai koalíciója szintén kidolgozta az európai magatartási kódexet.

De hogyan is szerezzünk füvet Barcelonában, vagy akár Mallorcán ha kedvünk tartja ?

Két féle módon lehet ezt megvalósítani, vagy tagjai leszünk egy cannabis social klubnak avagy (CSC-nek), vagy magunk termesztjük. Az előbbi gyorsabb és könnyebb lehetőség, de a tagságnak van néhány előfeltétele.

A második verzió pedig akkor lehetséges ha, helyi lakosokká válunk és élvezzük eme csodálatos ország adottságait 🙂

A spanyol laza kannabisz törvények és jogi kiskapuk lehetővé teszik, hogy stressz mentes élvezetet nyújtsanak minden EU-s állampolgár számára. Ez nem olyan egyszerű, mint besétálni egy boltba, de ha előtte tájékozódsz picit, minden készen fog állni érkezéskor. A megfelelő előkészületekkel magasabb szintre lehet emelni az élményt és nem csak Európa egyik legszebb, ha nem a legszebb tengerparti országába.

Hogyan lehetünk tagjai egy cannabis social klubnak?

A cannabis social klubok nonprofit szervezetek, kizárólag olyanok számára, akik marihuánát fogyasztanak.
Spanyolországban nem legális nyilvánosan árulni vagy fogyasztani, de a törvény értelmében szívni (vagy vaporizálni vagy enni) otthon lehet. Ezért, te a tagságért fizetsz és fel-ajánlsz egy összeget az áruért cserébe. “Nem sétálhatsz ki vele, de élvezheted a helyszínen mielőtt nekivágnál a mesébe illő spanyol strandoknak .

Az underground kultúra miatt egy speciális eljárás van arra, kik léphetnek be ebbe a zárt rendszerbe.
Csak az idődet pazarolod, ha hívatlanúl jelensz meg az ajtóban.

Nem minden klub fogad turistákat, de ha utazás előtt felveszed velük a kapcsolatot, a szükséges információkhoz hozzá juthatsz, majd aztán be. Bár vannak klubbok ahova csak NIE azaz helyi adóazonosító számmal regisztrálnak be “ergo” ha helyi lakos vagy.

Azért, hogy tag lehess:

  1. Klubtól függően 18. vagy 21. életév betöltése (Nincs kivétel, túl sokat kockáztatnának a klub tulajdonosok)
  2. Kormány által kiállított okmány, ami lehet személyi igazolvány, útlevél, vagy vezetői engedély (Jobb ha több is van)
  3. Spanyol lakcím,- hotel vagy Airbnb/Booking cím is megfelelő lehet bizonyos esetekben.
  4. Meghívó kérése, hogy a klubhoz lehessen csatlakozni, ez lehet egy tag által vagy közvetlenül a klubtól kell kérni meghívót, általában ezeknek a klubboknak nincs közvetlen weboldaluk, viszont vannak erre fejlesztett ingyenes applikációk már mint pl a : “weedmaps” és sok klub, tart fent instagram oldalt is.

A fenti lépések után a tagsági űrlapokat kell kitölteni és befizetni az éves tagdíjat, ami általában 15-20 euró között mozog.

A kannabisz társasági klubokat úgy tervezték, hogy itt lehessen lógni és élvezni a kannabisz nyújtotta élvezeteket. Nem olyan a hangulata a üzletnek mint amit az USA-ban találsz, sokkal inkább mint a sok amszterdami kávézó.

A klubok többsége szórakozást is kínál mint zene és játékok terén, (PS és társai), nem beszélve arról, hogy kiváló plusz pont lehet azok számára, akik csak turistaként élveznék ezt a kultúrát, hiszen ezekben a klubokban általában, tisztaság, használható mosdók, és kedves mosolygós személyzet várja a betérőket, nem siettet senki sehova, nincsenek ordibáló, bűzölgő szeszkazánok, alkoholt ilyen helyeken nem is lehet kapni ! Snack-et meg üdítőket természetesen igen. 🙂

Nem tudom elégszer hangsúlyozni – nagyon figyelj minden szabályra. Más különben nagyon könnyen átválthat egy nyaralás, kisebb fajta pánikhelyzetbe 🙂

A klubok többsége a közösség együttműködésére támaszkodik a működtetésben, és ha törvényt szegsz , akár be is zárhatják miattad. Ez még mindig egy undergrond közösség, amire az emberek néha még mindig felhúzzák a szemöldöküket.

“Orvosi marihuána Spanyolországban”

Katalónia mellett, Spanyolország nem annyira fejlett az orvosi marihuána törvényt illetőleg, mint a többi ország. Orvosi kártyád sajnos nem teszi lehetővé az automatikus belépést a klubokba, vagy mentességet a törvény alól. Egyes klubok továbbra is gyógyszernek tekintik termékeiket, bár nincs valódi különbség a kettő között.

Ha orvosi használatra szeretnéd, lépj kapcsolatba a klubokkal, mielőtt odamész, hogy biztosra menj a tartózkodásod alatt. Ne is próbáld magaddal vinni. A kábítószer csempészet nemzetközi határokon igen súlyos bűncselekmény. Ha elfognak, börtönbüntetés jár, nem beszélve arról, hogy hosszú ideig fű nélkül maradsz. Egyszerűen nem éri meg a kockázatot.

“Árak Spanyolországban”

Jogilag (technikailag) Spanyolországban nem értékesítik a füvet, ezért nincs is ára. A klubok adományt kérnek, ami 6-50 euró/ gramm között mozog, átlagosan 10-12 euró/gramm. Ahogy korábban említettük, a klub tagsági díjai 15-50 euró között mozognak .
Nehéz rámondani egy konkrét árat, inkább magasabb árral kalkulálj, így nem érhet meglepetés ott.

Másfelől, ha magadnak termeszted, az azt jelenti, hogy több száz eurót kell előteremtened ahhoz, hogy megvásárolhasd a kezdéshez szükséges eszközöket. Hosszú távon kiváló befektetés ha van rá időd. Ha takarékos vagy és jól bánsz a pénzzel alacsony költségvetésen is működtethető.

“Jellemző kannabisz törzsek Spanyolországban”

A Spanyolországban kedvelt fajták ugyanazok, amik Amerikában is megtalálhatóak. Nagy eséllyel találsz a következő törzsek közül:

OG Kush – klasszikus kaliforniai törzs, amely a világ másik oldalára repít. Ez a keverék nyugodt és boldog hangulatot kínál.

Sour Diesel– ez a sativa törzs felemelkedett bizsergetést kínál, mely fenntartja az energiákat, ami a pörgéshez kell

Girl Scout Cookies– ez egy komplexebb hibrid, amit a legjobban a mediterrán nap alatt lehet élvezni

Gorilla Glue– nevéhez híven ez a hibrid törzs a székhez ragaszt

Green Crack– sativa enyhe stimuláló hatással

vagy a Critical – Ami egy nagyon erős indica hybrid, kiváló az esti befejezéshez, és ez egy hazai törzs ráadásul.

De természetesen a jobb klubok kínálataiban megtalálhatók a már jól ismert holland vonal is mint pl. a Skunkok és Hazek sokasága, egy igényesebb helyen általában vagy 8-16 fajta variáns amiból lehet választani, van ahol vannak koncentrátumok és más készítmények is a kínálatban, mint példáúl hasis vagy moonrock, shater vagy rosin.

“Általunk ajánlott klubok”

Hamarosan….